Menu

Wij zijn op zoek naar een medewerker in de verkoop 

Systeem C

Systeem CWerking: Een ventilatiesysteem C voert via verluchtingsroosters in de ramen, op een natuurlijke manier verse lucht toe in de leefruimtes (slaapkamer, living en bureau). De vervuilde en/of vochtige lucht in de natte ruimtes (keuken, WC, wasplaats en badkamer) wordt afgevoerd via een gecentraliseerde ventilator. Er bestaat ook een vraaggestuurde versie van dit ventilatiesysteem, namelijk het systeem C+. Hierbij wordt het debiet van de afgezogen lucht aangepast in functie van het vochtgehalte of de CO² concentratie. Door deze sturing zal uw ventilatiesysteem enkel zoveel lucht afvoeren als nodig is en bespaart u hiermee energie ten opzichte van een tradiationeel ventilatiesysteem C.

Voordelen: Met een ventilatiesysteem C heeft u ten alle tijden verse lucht in huis, en geen last van vochtproblemen of schimmels. De kostprijs van een systeem C is goedkoper als die van een systeem D en u hoeft minder buizen weg te werken aangezien de toevoer via raamroosters gebeurt. Een vraaggestuurd ventilatiesysteem (C+) werkt zeer zuinig omdat het zijn debiet aanpast in functie van het vochtgehalte in huis. Een C+ systeem wordt ook zeer gunstig beoordeeld in het EPB-verslag.

Vandebosch bvba heeft ervaring in het plaatsen van ventilatiesystemen C. Maar ook doe-het-zelvers kunnen bij ons terecht voor het materiaal en worden verder door ons ondersteund met een werfbezoek en legplannen op maat.