Menu

Wij zijn op zoek naar een medewerker in de verkoop 

Systeem D

Systeem DWerking: Een ventilatiesysteem D voert mechanisch verse lucht toe in de leefruimtes (slaapkamer, living en bureau) en voert mechanisch vervuilde en/of vochtige lucht af in de natte ruimtes (keuken, WC, wasplaats en badkamer). Het systeem maakt gebruik van een warmtewisselaar die de afgevoerde warme lucht gebruikt om de toegevoerde koude lucht al wat op te warmen. Hierdoor kan men heel wat energie besparen en blaast men de reeds opgewarmde lucht niet zomaar naar buiten.

De warmtewisselaar van een systeem D heeft een rendement dat kan oplopen tot 95%. Hoe hoger het rendement, hoe meer energie van de afgevoerde warme lucht wordt overgedragen naar de toegevoerde koude lucht.

Voordelen: Het grote voordeel van het systeem D is de warmterecuperatie. We ventileren volledig mechanisch, aanvoer en afvoer zijn hierdoor volledig gecontrolleerd. Er wordt enkel zoveel geventileerd als nodig is en door de warmterecuperatie gebeurt dit vrijwel zonder verlies van energie. Ook het feit dat er geen raamroosters meer nodig zijn is een groot pluspunt. U kunt in deze ventilatietoestellen ook een pollenfilter plaatsen, zo heeft u in de zomer minder last van allergieën. Een ventilatiesysteem D wordt ook zeer gunstig beoordeeld in uw EPB-verslag.

Vandebosch bvba heeft ervaring in het plaatsen van ventilatiesystemen D. Maar ook doe-het-zelvers kunnen bij ons terecht voor het materiaal en worden verder door ons ondersteund met een werfbezoek en legplannen op maat.