Menu

Wij zijn op zoek naar een medewerker in de verkoop 

Warmtepomp

Warmtepomp

Volledig onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen? Jawel, het kan! Warmtepompen gebruiken de energie van Moeder Natuur.

Werking: Dankzij de zon zitten er in de aarde, het water of de lucht, een enorme hoeveelheid energie opgeslagen in de vorm van warmte (zelfs in de winter). Deze warmte wordt door de warmtepomp benut om de woning te verwarmen. Door de techniek die de warmtepomp gebruikt, wordt deze relatief lage buitentemperatuur verhoogd tot de temperatuur die nodig is voor de centrale verwarming en het sanitair warm water. Dit wordt gerealisieerd door de compressor die in een warmtepomp zit. Van de 100% warmte die de warmtepomp produceerd, komt slechts 25% van elektriciteit die de compressor verbruikt. De overige 75% energie komt van de aarde of buitenlucht en is dus gratis. Bij voorkeur wordt een warmtepomp gecombineerd met vloerverwarming of ventiloconvectoren omdat deze op lage temperatuur verwarmen.

Bodem/water- & water/water warmtepompen: Halen de warmte uit de bodem, of het bodemwater. Ze behalen het beste jaarlijks rendement maar vragen ook enige investering bij het plaatsen (boren, grondwerken,...)

Lucht/water warmtepompen: Halen de warmte uit de buitenlucht. Ze zijn eenvoudig in installatie en budgetvriendelijk.

Hybride warmtepompen: Relatief nieuw is dat u de warmtepompen ook kunt combineren met een condensatieketel op aardgas. Met de hybride warmtepomp kiest u dus voor het beste uit twee werelden!

Voordelen: De warmtepomp is de meest zuinige manier van verwarmen (besparingen op stookkosten lopen op tot 50%). De warmtepomp verlaagt het E-peil gevoelig en is ook een van de manieren om te voldoen aan de nieuwe EPB eis die geldig is bij bouwaanvragen vanaf januari 2014, waarbij minstens één vorm van hernieuwbare energie voorzien moet zijn. Het onderhoud is minimaal en de levensduur lang. En in combinatie met pv-panelen maakt dit u minder afhankelijk van uw energieleverancier.

Vandebosch bvba heeft ervaring in het plaatsen van alle bovenstaande types van warmtepompen en is bovendien officieel gecertificeerd als REScert installateur warmtepompen. Dit certicicaat is gekoppeld aan de subsidies voor warmtepompen en betekent een kwaliteitsgarantie voor U als klant. Bekijk zeker eens onze realisaties en desgewenst kunnen referenties worden verstrekt.