Menu

Wij zijn op zoek naar een medewerker in de verkoop 

Zonneboiler

Zonneboiler

Welke centraal verwarmingssysteem u ook heeft, hoe beter geïsoleerd de huizen ook worden, we gaan nog steeds energie nodig hebben voor de opwarming van ons sanitair warm water. Met thermische zonnepanelen zorgt u voor een millieuvriendelijke en extra besparing. U bent het zonnetje in huis als de energiefactuur in de bus valt, wedden?

Werking: De zonnecollector op het dak absorbeert de warmte van het zonlicht en verwarmt een vloeistof die door buisjes in de panelen lopen. Vervolgens geeft de vloeistof zijn warmte af aan de zonneboiler. Zonnepanelen zetten tot 95% van het zonlicht om in warmte. Zelfs op bewolkte dagen is er opbrengst.

In de zomer volstaat de zonneboiler voor de volledige warmwaterproductie. In de winter is er een naverwarmer nodig. Dit kan de cv-ketel zijn of een elektrische weerstand. Er zijn ook zonneboilersystemen die ook verwarmingsondersteunend werken.

Modellen: Er bestaan verschillende types van zonneboilers. Er is onderscheid in paneelopstelling (op dak, in dak of plat dak), type collector (vlakke plaat collector of vacuümbuizen) en het werkingsprincipe (leegloop- of druksysteem). Onze verwarmingsexperts vertellen u graag welk systeem het best bij u past.

Voordelen: Met een zonneboiler geniet u van gratis warm water tijdens de zomermaanden. Tijdens de wintermaanden is er een bijverwarming nodig. Toch bespaart u tot 60% op uw energiekosten die gaan naar het opwarmen van uw sanitair warm water. Indien uw zonneboiler verwarmingsondersteunend werkt bespaart u zelfs extra energie. Dit maakt dat uw investering snel is terug verdiend. Zeker met de hoge subsidies die er nog te verkrijgen zijn. De zonneboiler verlaagt het E-peil gevoelig en is ook een van de manieren om te voldoen aan de nieuwe EPB eis die geldig is bij bouwaanvragen vanaf januari 2014, waarbij minstens één vorm van hernieuwbare energie voorzien moet zijn. Het onderhoud is minimaal en de levensduur is lang.

Vandebosch bvba heeft ervaring in het plaatsen van alle types zonneboilers en is bovendien officieel gecertificeerd als REScert installateur warmtepompen. Dit certicicaat is gekoppeld aan de subsidies voor zonneboilers en betekent een kwaliteitsgarantie voor U als klant. Bekijk zeker eens onze realisaties en desgewenst kunnen referenties worden verstrekt.